Royal Fence - positionering, huisstijl, website en online marketing

De uitdaging: We willen groeien

Royal Fence timmert letterlijk en figuurlijk behoorlijk aan de weg. Inmiddels zijn al heel wat terreinen, erven en tuinen voorzien van een prachtig Royal Fence hek. Alle hekken worden handgemaakt. Maatwerk van echt Nederlands eikenhout. Dit betekent dat de hekken lang meegaan. Dat Royal Fence een enorme groei meemaakt, is niet voor niets. Royal Fence is namelijk onderscheidend. Dit onderscheidend vermogen verdient dan ook een onderscheidende uitstraling van het merk. De Content Coalitie is gevraagd te helpen met de positionering van Royal Fence en daaropvolgend een nieuwe huisstijl te ontwikkelen. Daarnaast helpen wij een nieuwe (goed vindbare) website te ontwikkelen inclusief een calculator waar potentiele klanten na het invullen van hun wensen alvast een richtprijs te zien krijgen. 

 

De oplossing:

Stap 1: Positionering en huisstijl

Royal Fence onderscheidt zich door verschillende maten hekken te bieden van duurzaam eikenhout. De prijzen zijn toegankelijk waarmee Royal Fence een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding biedt. De hekken van Royal Fence bieden klanten een veilig gevoel. Daarnaast geeft het landelijke karakter van de hekken een extra luxe uitstraling van het woonerf of tuin. Wij ontwierpen een volledig nieuw brandbook inclusief tone of voice passend bij de positionering van Royal Fence.

Stap 2: Nieuwe website

De nieuwe huisstijl moest natuurlijk doorgevoerd worden in alle communicatie-uitingen. Een nieuwe website mocht hierin niet ontbreken. Wij ontwikkelen op dit moment een nieuwe website die net een stap verder gaat. Klanten willen volledig ontzorgd worden en willen ook snel weten welk kostenplaatje  bij een product hoort. De nieuwe website bevat een calculator waarmee klanten hun hek volledig zelf kunnen samenstellen in elk gewenst formaat. De calculator berekent meteen de prijs. Een win-win situatie voor zowel klanten als Royal Fence.

Stap 3: Vindbaarheid

De website van Royal Fence heeft een toppositie in Google. Al enige tijd monitoren wij de website en zorgen voor deze topnotering op de juiste zoekwoorden. Een goede vindbaarheid vereist dan ook continue aandacht. Dit doen wij onder andere door regelmatig de website te voorzien van nieuwe en relevante content. Maar vooral ook door interessante blogs en berichten op externe websites te plaatsen. Dit zorgt voor aanzienlijk meer verkeer naar de website van Royal Fence.