Gabriëlschool Putten - promotiefilm


De uitdaging: waar gaat mijn kind naar toe?

De Gabrielschool is een basisschool in Putten met twee locaties. De katholieke school werkt volgens het jenaplan principe waarbij samenwerken, samen spelen, en samen vieren centraal staan. Er wordt veel ondernomen met de kinderen. Wereldorientatie noemen ze dat: iets dat je leert in de boeken ook zien en ervaren in de praktijk. En leren uit de boeken? Ze zijn er nog wel, maar nog vaker hebben de kinderen een IPad in handen waarmee ze aan de slag gaan. Toch is niets zo belangrijker dan je op school veilig voelen en elkaar kunnen vertrouwen. De Gabrielscool is daarom ook een zogenaamde kanjerschool.

Tijdens kennismakingsgesprekken met ouders en potentiele leerlingen wordt bovenstaande toegelicht, maar hoe bereik je nu de ouders die niet de stap zetten om langs te komen? De Gabrielschool heeft daarom de Content Coalitie ingeschakeld om voor hen een korte promotiefilm te maken die ze via verschillende online kanalen kan verspreiden. Een film die alle bovengenoemde kernwaarden laat zien, zonder dat het saai wordt. 


De oplossing: promotiefilm

Elke ouder zal het herkennen. Je vraagt aan je kind hoe het op school was en krijgt vaak een kort, onbevredigend of ongeinteresseerd antwoord. “Oh leuk” of “wel goed”. Toch gaat er na zo’n vraag van alles om in je kind. In de promotiefilm voor de Gabrielschool hebben we dat als uitgangsunt genomen. We herbeleven de dag op school door de ogen van het kind. We zien een gevarieerde dag waarbij de kernwaarden van de Gabrielschool sterk naar voren komen. Snel gesneden om de aandacht vast te houden